HTML

Ez is eljött! A bűnözésmentes pizzázás napja

2016.06.02. 14:25 Iron_ia

A klasszikus olasz pizzát nem helyettesítheti semmi, de én nem csalódtam a karfiolpizzában. Az interneten talált receptek mindegyike kiemelte, hogy ezt az étel a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, mivel liszt és cukormentes.

Nem tagadom, én is állandó harcokat vívok a kilókkal, a pizzát viszont szeretem, így kompromisszumot kötöttem és elkészítettem életem első karfiolpizzáját.

 

1afd3e87-1fec-49da-8527-c0b5a2519fe1.jpg

Hozzávalók:

Egy közepes fej karfiol

2 csomag mozzarella sajt

2 tojás

parmezán

pizzaszósz

sonka

lilahagyma

paradicsom

 

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk. Ezután a mikróba tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni). Ha kinyomkodtuk a levét, akkor összekeverjük a két tojással, sóval, zöld fűszerekkel, reszelt mozzarellával és a parmezánnal. 

 

36628a35-99ed-4b88-bb53-1aac3ca450a4.jpg

 

Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje vegyük ki és készítsük el a feltétet. Én pizzaszósszal kentem meg, sonkát, lilahagymát, paradicsomkarikát és mozzarellát tettem rá, majd reszelt sajtot is szórtam a tetejére. Mehet vissza a sütőbe, addig amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: diéta recept pizza masemhalunkehen karfiolpizza

A bejegyzés trackback címe:

https://masemhalunkehen.blog.hu/api/trackback/id/tr938770578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása