Sok jót olvastam a bulgurról, például azt, hogy mennyire egészséges, mert vitaminokban és rostokban gazdag, főleg E- és B-vitaminokban, valamint magas a vas, a foszfor és a magnézium tartalma is. A diétázók is bátran ehetek, mert alacsonyabb a glikémiás indexe, mint például a fehér rizsé. Köretnek salátának kiváló, nem mellesleg könnyen elkészíthető.
Ha már ennyire jó, akkor itt az ideje kipróbálni! Piacokon, nagyobb szupermarketekben és bioboltokban, vagy török élelmiszereket áruló boltokban lehet kapni bulgurt.
Egy nagyobb bögrényit főztem meg. Másfélszeres vízzel öntöttem fel és pillanatok alatt megpuhult.
Egy fej hagymát és egy gerezd fokhagymát olajon megpirítottam, hozzáadtam a fél kiló pulyka darált húst. Picit pirítottam a húst, sóval, borssal, oregánóval ízesítettem. Majd felöntöttem egy pohár vízzel.
Sűrített paradicsomot, egy kanál pizzaszót és némi ketchupot adtam hozzá, vágtam bele egy kápia paprikát is, majd puhára főztem.
A bulgurt egy lime levével meglocsoltam, mielőtt összekevertem a hússal.
Az eredmény: mindent amit írtak a bulgurról, igaz. Könnyen elkészíthető és remek köret.